Se så billig du kan få drømmebilen nå

Her får du mye moro for pengene – men noen ting må du passe på! 

Nå kan du sikre deg et pent eksemplar av drømmebilen til godt under 300.000 kroner. Faksimile: Finn.no
Nå kan du sikre deg et pent eksemplar av drømmebilen til godt under 300.000 kroner. Faksimile: Finn.no

Helt siden Porsche lanserte sin første 911 tilbake på 60-tallet, har mange nordmenn drømt om den legendariske sportsbilen. Men for de aller fleste har det tyske bil-ikonet kun blitt med tanken – ikke så rart ettersom verdien har holdt seg svært godt, også på bruktmarkedet.

De siste årene har derimot prisene sunket merkbart når det gjelder 996-generasjonen (1998-2005).

I dag kan guttedrømmen realiseres for godt under 300.000 kroner. Noe av grunnen til dette, er sannsynligvis to dristige grep Porsche lanserte på femte generasjon 911.

Tradisjonsrike brudd

Bilen fikk nemlig massiv oppmerksomhet ettersom den ble levert med vannavkjølt motor for første gang. I tillegg fikk bilen samme frontlykter som den rimeligere Boxster-modellen. Mange mente rett og slett det ikke lenger var snakk om en ekte Porsche, grunnet bruddene med de runde lyktene og luftkjølt motor.

– 911 fra denne perioden er likevel en temmelig kompromissløs sportsbil som gir den ekte Porsche-følelsen. Bilen holder seg tro til det opprinnelige konseptet med hekkmotor, bakhjulsdrift og et tradisjonsrikt design, mener Brooms bilekspert, Benny.

Les også: Her kan du lese Brooms bruktbilguide på Porsche 911 (996)

Mye bil for pengene

Bilen vi har funnet i bruktmarkedet, er en 1998-modell med manuell kasse og 301 hk levert fra sin sekssylindrede boxermotor. Her får du altså solide ytelser og tradisjonsrik kjøreglede mange hevder kun Porsche kan tilby i dette segmentet.

Klikk her for å se hele annonsen

Videre har bilen rullet 166 000 kilometer, mens prislappen er på 289.500 kroner – ikke den aller rimeligste av sitt slag, men kanskje den tøffeste. Uansett mener vi dette er mye bil for pengene, til tross for at "legenden" har rukket å bli 17 år gammel.

Rent utseendemessig kan den sorte 911-en, med tilsvarende interiør, muligens fremstå noe kjedelig. Men når det er sagt, er det nettopp denne kombinasjonen mange er ute etter for å bevare bilens nokså diskré uttrykk.

Les også: Dette var bilen drømmedama skulle hatt

Dette bør du passe på

Å handle grom Porsche til under 300.000 kan fort friste enhver som våger å prioritere følelser foran praktiske behov. Men i følge Broom-Benny er det noen punkter en bør være klar over, særlig blant de tidligste bilene i 996-generasjonen.

– Totalt sett leverer Porsche bunnsolid kvalitet, men det var noen som slet med det elektriske anlegget. I tillegg hadde 3,4-liters motorene en svakhet i bakre oljetetting. Det kan i verste fall føre til motorhavari. 

Med andre ord kan det være lurt å sjekke bilens historikk nøye før du griper sjansen og kjøper drømmebilen!

Les også: Folke-sportsbil til 200.000 kroner