Stor bilnyhet - ser du hva lykten minner om?

Nye Volvo XC90 får "Tors hammer" i kjørelysene.

Den aller første smakebiten på fronten til nye Volvo XC90 avslører også at den får en karakteristisk "hammer" som kjørelys.
Den aller første smakebiten på fronten til nye Volvo XC90 avslører også at den får en karakteristisk "hammer" som kjørelys.

Volvo er i full gang med å telle ned til det som blir en av deres største og viktigste bilnyheter noensinne. Senere i august skal de lansere helt nye XC90 i Stockholm. 

Til nå har vi fått se bilder av interiør og dashbord, nå har Volvo også akkurat sluppet det første detaljbildet av fronten.

Lys er viktig 

Og dette er ikke bare en lykt - nei, her avslører de også det som skal bli en del av Volvos nye utseende.

Designteamet til Volvo har døpt de T-formede kjørelysene "Tors hammer", etter formen på hammeren til den norrøne tordenguden Tor.

Målsetningen er at alle som ser bilen i bakspeilet, umiddelbart skal se at de har en XC90 bak seg. Lysteknologi og design har blitt stadig viktigere hos verdens bilprodusenter de siste årene, og Volvo satser altså på historiske røtter.

Og snipp, snapp snute var det slutt for XC90

70 milliarder 

XC90 er ikke bare en viktig modell i seg selv for Volvo. Dette er også den aller første bilen ut på deres nye plattform, kalt SPA (Scalable Product Architecture).

Dette er hjørnesteinen i selskapets pågående utviklingsplan, med investeringer på nærmere 70 milliarder kroner. 

Spennende nyheter på gang - les mer om dem her

Stordriftsfordeler

SPA har ifølge Volvo to store fordeler; for det første gjør fleksibiliteten ved plattformen at Volvos ingeniører og designere kan utvikle og introdusere en rekke nye og spennende designegenskaper. Dessuten forbedres kjøreegenskapene, det introduseres nye sikkerhetsfunksjoner, det tilbys innovativ teknologi og det skapes mer innvendig plass.

SPA vil også endre hvordan Volvo lager biler i fremtiden – og gjør det mulig for en rekke ulike modeller, drivlinjer, elektriske systemer og teknologier, alle av ulik grad av kompleksitet – å monteres på samme skalerbare produktplattform. Dette skaper stordriftsfordeler.

Mer premium

Og Volvo har helt klart ambisjoner om å gå i premium-retning med de nye modellene som kommer. 

- SPA gir oss en ny teknologisk start. Rundt 90 prosent av komponentene i helt nye XC90 og kommende modeller er nye og unike. Vi hever listen helt til toppen av premiumklassen hva gjelder kvalitet og teknologi på alle vitale områder», sier Peter Mertens, som er Senior Vice President, Research and Development hos Volvo - i en pressemelding.

Spennende konseptbil - blir dette den nye stasjonsvogna?

XC90: - Den nye blir et gigantisk steg oppover