Kristin Jess Rodin røper ny jobb etter «Neste sommer»

Har hatt en finger med i spillet i den store NRK-snakkisen.

PÅ NYE VEIER: Kristin Jess Rodin kom med en karriereoppdatering under premieren for serien «Føkkings Fladseth». Foto: Espen Solli / TV 2
PÅ NYE VEIER: Kristin Jess Rodin kom med en karriereoppdatering under premieren for serien «Føkkings Fladseth». Foto: Espen Solli / TV 2

Det var i fjor Kristin Jess Rodin (35) røpte at hun var ferdig med å spille «Siggen» i «Neste sommer» etter seks år. Meldingen kom imidlertid noe prematurt – noe som resulterte i at hun slettet Instagram-innlegget.

Hun forsikret da til God kveld Norge at det ikke lå noe dramatikk bak exiten.

Den 12. «Neste sommer»-sesongen går dermed uten Rodin. Å ikke tilbringe sommeren med gjengen har vært et savn, erkjenner hun.

– Trist

– Det må jeg si har vært litt trist altså, å stå utenfra og se inn. Det er ikke noe vonde følelser eller noe sånt, men det er jo som å være litt borte fra noen venner man har hatt i seks år, sier Rodin til God kveld Norge.

– Er dere sammensveiset på fritiden?

– Arthur (Berning, journ.anm.), som jeg jo har spilt kjæreste med, er fortsatt en god venn som jeg snakker med titt og ofte, svarer skuespilleren, og legger til at hun jevnlig møter på både crew og andre skuespillere fra «Neste sommer».

Bidro bak kulissene

Siden har 35-åringen bidratt med stemmen sin i Netflix-serien «Ingen dør på Skarnes». Igjen er hun aktuell med en rolle som ikke nødvendigvis er så åpenbar på skjermen.

På fritiden syr hun gjerne, og forteller nå at hobbyen har blitt en del av arbeidshverdagen.

– Jeg har jobbet med kostymer litt i det siste.

Og det er ikke hvilken som helst produksjon hun har bidratt på. I ett år hadde hun rollen som kostymeassistent til Maria Brinch i NRK-satsingen «Makta».

BAK KAMERA: Gjengen som sto for «Makta»-kostymene - Turid Alida Røsten, Anna Soley, Maria Brinch og Kristin Jess Rodin. Foto: Privat
BAK KAMERA: Gjengen som sto for «Makta»-kostymene - Turid Alida Røsten, Anna Soley, Maria Brinch og Kristin Jess Rodin. Foto: Privat

– Jeg lærte veldig mye, og det var supergøy.

Dette er første gang hun har jobbet med kostymer på et så stort prosjekt.

– Å jobbe bak kamera, gir det deg like mye glede som å være foran?

– Det er jo to forskjellige ting, og to forskjellige gleder. Jeg synes det er veldig gøy å være en del av dem som lager det estetiske universet, svarer hun.

«Hemmelige» detaljer

Skuespillerne i «Makta» er kledd opp i tidsriktige plagg, men at ikke alt og alle speiler samme tidsånd, har skapt både negative reaksjoner og begeistring.

Nå avslører Rodin at det ikke bare er tidsånden som har vært fokus for kostymeavdelingen.

– Det er masse små «easter eggs» i kostymene, artige detaljer, som jeg håper folk legger merke til.